Få ekstra penge på lommen

Tjen penge, hvis du mangler lidt ekstra

De fleste af os kan nok nikke genkendende til, at det ville være rart med en lidt højere saldo på kontoen. Der findes heldigvis mange gode råd til at tjene penge og spare penge på. Vi har valgt at se nærmere på hvordan du lægger et budget, som også er realistisk.

Læg et realistisk budget

Du har sikkert hørt før, at det er en god ide at lægge et budget. Det er det også, men for manges vedkommende bliver budgettet lagt på et urealistisk grundlag. En god tommelfingerregel, som vi selv benytter, når vi lægger budgetter, er, at lægge et optimistisk budget og derefter lægge 20% oven i de omkostninger, som du ikke er 100% sikre på.

Omkostninger som du typisk er sikre på er fx:

 • Husleje
 • Forsikringer
 • Grøn afgift og parkeringstilladelse til bil
 • Faste abonnememter så som fitness, mobil, tv, internet, akasse
 • Gas (hvis du har fast-pris abonnement)
 • Pendlerkort

Omkostninger som kan variere er fx:

 • Mad / husholdning
 • Rejser
 • Ad-Hoc transport (Rejsekort og benzin)
 • Vand- og varmeregning
 • Reperationer

Hvis du husker at lægge 20% oven i de omkostninger, der kan variere, går du ikke helt galt i byen, når du lægger et budget.

Hvis der er penge tilbage på kontoen i slutningen af måneden, kan du lave en månedlig påmindelse om, at du skal overføre det resterende beløb til din opsparingskonto, så du undgår, at du kommer til at bruge dé penge måneden efter. Husk at denne påmindelse skal lægges til om aftenen den næstsidste hverdag, da løn og overførselsindkomst tikker ind på kontoen sidste hverdag. På den måde vil du altid have samme beløb til rådighed på din konto hver måned, når alle de faste udgifter er betalt.

Metoden til at lægge et budget, er i bund og grund at kigge på dine posteringer i netbank, for at se, hvor meget du bruger på de forskellige områder. Du har måske andre eller flere poster, end dem vi har brugt som eksempler her, så husk at tilpasse det til din egen situation. I denne forbindelse er det vigtigt, at du kigger tilbage over en længere periode, fx et halvt eller helt år, så du får udvisket nogle af de store månedlige udsving, som der kan være på de varierende poster.

Tjen flere penge

Et budget, som nævnt ovenfor, er en måde at spare penge på. En anden vinkel, på at få flere penge på lommen er, at tjene ekstra penge. Det er ikke et område vi går i dybden med i dette blogindlæg, men det er selvfølgeligt vigtigt at nævne, at der også er alternative metoder til et 8-16 job, som kan give luft i økonomien. Husk at gemme dine pantflasker, deltag i online betalte undersøgelser og tilmelde dig på diverse freelancer-portaler er fx nogle af de mere udbredte metoder, til at få styr på økonomien på, hvis et 8-16 job, et studiejob eller fritidsjob ikke er muligt i din situation.