Sorter dit affald kammerat

skrald_der_skal_hentes

Affaldssortering er noget vi får tudet ørene fulde af. Det er alment kendt, at afskaffelse af affald udleder CO2, hvorfor vi bliver nødt til at genbruge.

Men når det kommer til skrald, hvordan sikrer du dig så, at du har sorteret rigtigt? Læs med i dette indlæg og få tre tips til, hvad du kan gøre for, at skille dig af med dit affald på hensigtsmæssig vis.

#1 Sørg for at sorter løbende

Du kommer hjem fra arbejde og kan se, at naboen har stillet poser ud, hvilket kun kan betyde en ting – det er tid til storskrald.

Men hvordan er det nu lige det er, for du har en masse du gerne vil have smidt ud, men du har overhovedet ikke taget højde for, hvad der er hvad.

Du ved at skraldemændene er i deres gode ret til, ikke at tage skraldet med, hvis det ikke er sorteret. Gør det derfor løbende, så du ikke skal bruge aftenen inden storskrald på at sortere skraldet og putte det i poser.

#2 Brug en liste

Når du nu begynder at sortere dit affald, kan det være svært at vide, hvilket skrald der hører sammen. Skraldemændene spørg ikke og tager du ud til genbrugspladsen, skal du bare stå derude og sortere det.

Listen gør at du ikke bliver i tvivl løbende, og du med god samvittighed kan komme af med dit affald. Eksempelvis må du ikke stille gips sammen med småt brændbart.

Er du en af de mange som bestiller afhentning af dit affald, kan du finde en sorteringsliste HER.

#3 Tænk dig om en ekstra gang

At undgå affald er umuligt, men hvis du tænker dig om i hverdagen, kan du gøre rigtig meget, for at minimere belastningen af miljøet.

Hvis det kan lade sig gøre, så spar en pose i supermarkedet, smid glas i en glascontainer og tag dåsesplitten af og gem den.
Hvis du i din hverdag, tænker dig om en ekstra gang, kan du være med til at gøre en stor forskel.

Sorter dit affald i din hverdag, og bring samfundet velbehag.